Zuidoost wint salsales

Voor de Gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 had Kleurrijk Platform een wedstrijd uitgeschreven voor de meest Kleurrijke lijst. Winnaar was Amsterdam Zuidoost. In juni ontving de afdeling de prijs; een salsales van o.a. hoofdbestuurslid Antoin Deul!

Binnen GroenLinks is niet iedereen een even groot danstalent, maar iedereen kan in elk geval een poging wagen. In Amsterdam Zuidoost gingen bestuursleden van Kleurrijk en leden van de afdeling flink aan de slag met de opdrachten van de drie docenten. Tevoren had Wanda Pelt van Kleurrijk een oorkonde uitgereikt aan Hans Mooren en Heero Viel, leden van de kandidatencommissie die verantwoordelijk was voor de uitgebalanceerde en diverse kandidatenlijst voor de verkiezingen in het stadsdeel. Er waren hiernaast eervolle vermeldingen voor de afdeling Den Haag en de afdeling Amsterdam Oost.

Kleurrijk Platform wilde met de prijsvraag op een speelse manier aandacht vragen voor diversiteit op de GroenLinkse kandidatenlijsten. Door kandidatencommissies te wijzen op de voordelen van een diverse lijst, schept de partij een win-win-win situatie. Allereerst naturulijk omdat de maatschappij zelf divers is, en GroenLinks een afspiegeling wil zijn van de maatschappij. De strijd tegen racisme en uitsluiting is een kernwaarde van GroenLinks - de partij moet zelf het goede voorbeeld geven. Meer diversiteit in fracties en besturen zorgt voor meer verdieping en meer kennis van allerlei maatschappelijke kwesties, grotere en bredere netwerken en meer voeding van politici over allerlei onderwerpen. Diversiteit van het kader van GroenLinks is noodzakelijk om een divers kiezerspubliek aan te spreken.