Judith Sargentini

Een middag met Judith Sargentini

Op zaterdag 22 november ontmoeten we onze Europarlementariër Judith Sargentini, in De Meevaart in Amsterdam.

Judith Sargentini is een half jaar geleden herkozen in het Europees Parlement.

Judith is lid van de parlementaire commissies Justitie & Burgelijke Vrijheden, Ontwikkelingssamenwerking en Mensenrechten. Zij heeft veel te vertellen over de veranderingen in het nieuwe parlement, dat sinds een half jaar bezi is, en in de nieuwe Europese Commissie. Wat kunnen wij de komende jaren verwachten? Hoe gaat het met haar portefeuilles en wat komt er de komende jaren onze kant op, aan beleid?

Hiernaast kunnen wij haar bevragen op haar werkzaamheden als lid van parlementaire delegaties die zich bezig houden met Afrika. Judith was hoofd van de waarnemingsmissie in Mozambique, die toezicht hield op de presidents- en parlementsverkiezingen.

Tot slot iets over de lokatie: De Meevaart is een door buurtbewoners beheerd gebouw met allerlei vergaderruimten. Het is rolstoeltoegankelijk. De Balistraat ligt op een steenworp afstand van het Muiderpoortstation, dat bereikbaar is met 2 trams en 5 bussen. Kom je van buiten de stad en wil je met de auto komen: parkeren kan het beste op de P + R op het Zeeburgereiland, vanwaar bus 37 je met een gratis retourtje naar het Muiderpoortstation brengt.

Laat je even horen of je komt? Dat kan via daphne.meijer@amsterdam.nl